Tablic Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izmene u Tablicu 01.08.2013.

Ići dole

Izmene u Tablicu 01.08.2013. Empty Izmene u Tablicu 01.08.2013.

Počalji  Admin 1/8/2013, 09:30

Kao što znate, 01.08.2013. godine izašla je nova verzija Tablića.
Šta je novo?

       - izmena načina plaćanja
       - izmena u dodeljivanju besplatnog kredita
       - izmena načina bodovanja partija
       - pored rang liste iz tekućeg meseca, dodat je pregled rang liste od prethodnog meseca posle zaključavanja iste
       - novo pravilo o broju nickova koji se mogu otvoriti na jednom računaru
       - dodat formular koji je potrebno popuniti prilikom uplate kredita
       - dodata opcija u meniju "Prijavi vređanje"
- ispravljena greška prilikom prikazivanja dnevne rang liste igračaIzmena načina plaćanja

Kao što neki od vas već znaju, zbog dosadašnje prakse po kojoj je bilo više igrača sa besplatnim kreditom u odnosu na broj igrača koji ga nisu imali, Tablić je došao gotovo pred gašenje pošto su prošlog meseca neki Internet servisi koji su do sada bili besplatni počeli da se naplaćuju. Razmišljao sam kako da rešim ovaj problem i odlučio sam da se do sadašnja cena od 9 dinara dan igranja ne menja, jer mislim da je ona korektna. Da bih barem malo povećao naplatu, novo pravilo je da više nije moguće kupiti 2, 3 ili 5 kredita kako se to do sada radilo, već je minimalna količina uplaćenog kredita količina od 30 dana. Ovo možemo shvatiti kao mesečnu članarinu. Dakle, minimalna cena uplate je 30 x 9= 270 dinara. Pošto jedan broj igrača voli da kupi više kredita od 30 dana, da ne moraju da razmišljaju u narednom periodu, njima se neće menjati ništa. Dakle ukoliko želite da uplatite kredit za više od 30 dana, to možete uraditi kao i do sada za proizvoljan broj dana, po tarifi 1 dan = 9 dinara.

Izmena u dodeljivanju besplatnog kredita

Takođe, vezano za gore pomenuto, kao i za vašu želju da se možda stane na kraj nameštanju partija, smanjen je broj igrača koji dobijaju besplatni kredit za naredni mesec. Na kraju meseca, posle zaključenja rang liste, igrači koji su osvojili prva 3 mesta dobijaju besplatni kredit za naredni mesec. Ovako ostavljam nagradu za ta 3 mesta, da biste imali za čega da se borite, a sa druge strane broj mesta nije toliko veliki kao do sada, pa će pretpostavljam mnogi prestati sa namestanjem partija, i početi igrati iz zadovoljstva, jer to i jeste cilj ove igre. Takođe, ostaje na snazi dosadašnje pravilo, da svi igrači koji su do trenutka zaključenja rang liste odigrali preko 100 partija, dobijaju 5 besplatnih kredita za naredni mesec.

Izmena načina bodovanja

Pošto su mnogi od vas tražili da se izmeni dosadašnji način bodovanja, uvedeno je novo pravilo. Bez obzira protiv kog igrača igrali, za pobedu dobijate 3 boda a za poraz gubite 1 bod. Nadam se da će se ovim smanjiti broj "zauzetih" igrača koji su striktno birali protiv koga igraju.

Rang lista za prethodni mesec

Kada na kraju meseca server zaključi rang listu ona vam je u ovoj verziji data na uvid. Rang listu od prethodnog meseca možete videti klikom u meniju igre na "Rang lista" i zatim u padajućem meniju izaberite "Prethodni mesec". Na ovaj način možete videti na kom mestu ste završili prethodni mesec, tj. kako ste bili plasirani.

Formular za uplatu kredita

Posle izvršene uplate, potrebno je kao i do sada da o tome obavestite administraora, kako bi vam aktivirao kredit. TO se od sada radi klikom u meniju igre na opciju "Uplata kredita". Pojaviće se formular u koji unesete ime, prezime i iznos uplate, i zatim klikom na dugme "Pošalji administratoru", pošaljite formular. Kada poruka stigne do servera dobićete poruku da je server primio podatke, a ukoliko se možda ništa ne desi posle opcije "Pošalji administratoru" ponovite ceo postupak, do dobijanje obaveštenja da je poruka uspešno poslata.

Dodata opcija prijavi vređanje

Pošto jedan broj igrača pravi problem ostalim igračima svojim nedoličnim ponašanjem, na ovaj način želim da im se stane na put. Ukoliko vas neko na bilo koji način ometa u igri, šalje vam uvredljive javne ili privatne poruke, prijavite ga administratoru. Zabranjeno je da takvom igraču odgovarate istom merom, i time prouzrokujete javne svađe i sl. jer zbog toga i vi možete biti kažnjeni. Umesto prepirke, u meniju malog proyora sa desne strane, imate opciju "Prijavi vređanje". Klikom na nju, sve vaše privatne poruke kao i sve poruke koje se nalaze na javnom chatu, biće zapamćene u dokumentu koji se zove "Vređanje", koji će se pojaviti na vašem desktopu (radnoj površini Windowsa). Ova datoteka je šifrovana, tako da u njoj nećete moći ništa smisleno pročitati ali VAŽNO, ne mojte nista menjati, dodavati ili brisati u toj dadoteci jer u suprotnom administrator neće moći da je pročita. Ovu datoteku pošaljite na mail mbosnic@sezampro.rs sa kratkim opisom šta se dogodilo i administrator će tu osobu odgovarajuće kazniti.

Ispravljena greška prilikom prikazivanja dnevne rang liste

Nisam siguran, ali čini mi se da mi je igrač Šumar, skrenuo pažnju da u dnevnoj rang listi nekada ne prikaže sve igrače. Naime zbog greške, nisu prikazivani oni igrači koji u trenutku gledanja rang liste nisu imali poyitivan skor bodova (kad se oduzmu bodovi za pobede i bodovi za poraze rezultat je bio 0). Ovo je ispravljeno i sada je dnevna rang lista tačna.
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj komentara : 81
Join date : 24.11.2009
Age : 41
Mjesto : Sombor

http://tablic-klub.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu